Te Koop (Morvan, Bourgogne):  Bourgondische hoeve

 
 

De hoeve maakt deel uit van een landgoed, dat zo’n 200 jaar oud is. Het kasteel (manoir) met boerderij en bijgebouwen waren in handen van één eigenaar. In de jaren vijftig is het domein gesplitst in vijf delen, waaronder deze woonboerderij met bijbehorende stallen, schuren en weilanden. Rondom het manoir ligt een prachtig park. De overige, verspreid liggende, huizen van het domein worden gebruikt als vakantiehuis. Rust en privacy zijn de sleutelwoorden .

Het landgoed ligt in het Parc Regional du Morvan, op 700 km van Utrecht, 25 km ten zuiden van Avallon en Vézelay. Het TGV station van Montbard ligt op 40 minuten.

De omgeving is heuvelachtig. Bossen en alleenstaande monumentale bomen worden afgewisseld met kleinschalige weilanden, omzoomd door heggen. Overal ziet men stroompjes, riviertjes en waterplassen. De grote meren van Chaumeçon, Crescent, Pannecière en Les Settons liggen in de omgeving.

De ligging is landelijk, maar niet geïsoleerd. Het stadje Lormes ligt op 5 km en beschikt over diverse winkels, waaronder een supermarkt.

Ligging

Het complex

Het complex, dat te koop wordt aangeboden, bestaat uit een woonhuis (voorheen de boerderij van het landgoed), een tweetal schuren / (paarden)stallen, een atelier en een berging. De gebouwen vormen een cour (besloten binnenplaats) van 27 x 25 meter. De cour is een grote binnentuin met een bijzondere atmosfeer. Het woonhuis is 27 x 6 meter, de beide schuren 20 x 12 meter. Het atelier is 5,5 x 7 meter, de berging 5,5 x 3 meter.

Aan de woonboerderij grenzen nog een terras/oprit (10 x 10 m) en een achtertuin (11 x 12 m).

De hoeve ligt aan een doodlopend landweggetje. Aan de andere kant hiervan bevinden zich een boomgaard, moestuin en 4,5 ha weilanden.

Het woonhuis

De indeling van de woonboerderij is als volgt:

Begane grond: Grote woonkeuken (6 x 4), hal met trapopgang en ingang naar de kelder, zitkamer met robuuste open haard (6 x 6), studeerkamer/bibliotheek (4,5 x 5), twee slaapkamers (ieder 3 x 5), twee badkamers incl. toilet en wastafel (1 met ligbad, 1 met douche).

Bovenverdieping: Ruime overloop, buitenterras van 25 m2, ruime zolderkamer (6 x 6) en twee slaapkamers (6 x 5 en 5 x 3,5), brede corridor met slaapplaatsen, badkamer met toilet, douche en dubbele wastafel.

Onder het huis ligt een (wijn)kelder van ruim 20 m2.

Het huis beschikt over centrale verwarming (olie) en een houtkachel in de woonkeuken.

De staat van onderhoud is uitstekend.

Fotogalerij

Contactinformatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huidige eigenaren/bewoners: Cees Rijppaert en Maggie van Bouwel, tel. 0033 386 22 5017 of cornelis.rippaert@wanadoo.fr.